Nyertes pályázat a Baross Gábor Program keretében

Tanszékünk a 2006. évi decentralizált Baross Gábor Programba pályázatot nyújtott be és a program megvalósítására 20 millió forintot nyert. A pályázat célja egy Regionális Geo-Informatikai Szolgáltató Központ létrehozása az egyetemen.
A programterv megvalósítása 2007 júliusában kezdődik. A program konzorciumi osszefogással valósul meg. A koordinátori feladatot a Geodéziai és Bányaméréstani Tanszéken látja el. Ezenkívül a Miskolci Egyetem Regionáis Felnőttképzési Központja, miskolci Geokomplex kft. és a Zöld Akció Egyesület vesz részt a program megvalósításában.


MFK focicsapata nyerte a 2005. és 2006. évi kispályás műfüves Felaxy Fair Play Bajnokságokat

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának kispályás focicsapata lett a bajnok mind a 2005. évi, mind pedig a 2006. évi kispályás műfüves Felaxy Fair Play bajnokságokon.
Fényképes összefoglaló letöltése.


Dunai Kavicsüzemek Kft. az MFK kispályás focicsapatának első szponzora
A Dunai Kavicsüzenmek Kft. az MFK kispályás focicsapatát sportfelszerelés megvásárlásáben pénzügyi támogatásban részesítette. Várjuk a futballszerető további szponzorokat.
MFK focicsapat első szponzora


Sikeres szereplés a Kassai Nemzetközi Sportnapon

2007. május 16-án nemzetközi sportnapot szerveztek Kassán, melyre több külföldi társkart, köztük a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karát is meghívták. A jelenlévő egyetemi vezetők megállapodást írtak alá a szakmai, tudományos és sporttevékenység elősegítésére.
Rövid összefoglaló itt megtekinthető.


Geodéziai feladatok a középiskolai Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen

2007 április 19-21 között a miskolci Gábor Áron "Művészeti Iskola" Szakközépiskolában került megrendezésre a X. Környezetvédelmi és Vízügyi OSZTV A szervező középiskola a földmérési feladatsor összeállítására és gyakorlati megvalósítására tanszékünket kérte fel. A diakok kitúzési és távmérési feladatokat oldottak meg.


Kolozsvári Gábor köszöntése 75. születésnapja alkalmából

A Tanszék korábbi kiváló professzorát és vezetőjét köszöntötte a kar és volt kollegái 75. születésnapja alkalmából . Karunk vezetősége hivatalos vacsora keretében, míg a közvetlen kollegái másnap egy tiszaparti halászlé elfogyasztása alatt idézték fel az egykori közös élményeiket. Professzorunknak kívánunk további jó egészséget és nyugodt, boldog nyugdíjas éveket!


ISM Nemzetközi Bányamérő Konferencia Budapesten

A Nemzetközi Bányamérő Egyesület (ISM) 2007. szeptember 24. és 28. között Budapesten rendezi meg XIII. Nemzetkozi Bányamérő Kongresszusát.
A Kongresszuson többek között értékes előadások hallhatók a bányamérés területén végzett kutatási eredményekről valamint a területet érintő aktuális kérdésekről. A rendezvényen előreláthatólag másfélszáz előadás hallható. A szervezők a rendezvényt kultúrális programokkal és szakmai kirándulással próbálják még színesebbé tenni.
Rendezvény meghívója itt olvasható.
Bővebb információ az OMBKE vagy az ISM oldalán található.