Geoinformatikai Szekció a microCAD2006 Nemzetközi Konferencián

Néhány év kimaradást követően a Műszaki Földtudományi Kar kezdeményezésére a microCAD2006 Nemzetközi Konferencián ismét lesz Geoinformatics – Spatial Informatics Szekció. A Konferencia a 2006. március 16-17-en kerül megrendezésre a Miskolci Egyetemen. A térinformatika, geoinformatika és távérzékelés területére 3 országból 11 előadó jelentkezett, melyek között több nemzetközi térinformatikai cég is szerepel.

A Geoinformatics – Spatial Informatics szekció programja.

További részletek a microCAD 2006 International Scientific Conference honlapján.


II. MFK FUTBALL-VÁNDORKUPA /2006/

A Műszaki Földtudományi Kar dékánjának, Dr. Bőhm Józsefnek a támogatásával 2006. április 19-én /szerdán/ az egyetem sportpályáján második alkalommal kerül sor a kar szakjainak kispályás labdarúgótornájára.

Futball vándorkupa felhívása


GISDAY2006 - Rendhagyó geodézia óra

Első alkalommal rendezte meg a Térinformatikai Napot a Geodéziai és Bányaméréstani Tanszék a Nemzetközi GIS DAY helyi rendezvényeként november 15-én.
Ezen a napon több mint 70 ország oktatási intézményében a térinformatika, földrajz szeretetére hívják fel a fiatalok figyelmét előadások, bemutatók, terepgyakorlatok segítségével.
A rendhagyó geodézia és térinformatikai óra keretében első és harmadéves bányászok és érdeklődők bővíthették tudásukat az elméleti előadásokon és a gyakorlati bemutatókon.

A rendezvényt különböző ajándéktárgyakkal az ESRI Magyarország Kft támogatta. A bemutatott eszközök egy részét a Műszaki Földtudományi Kar gondozásában működö Digitális Közösségi központ bocsátotta a rendezvény rendelkezésére.

Rendezvény plakátja