JUHÁSZ BÉLA
(1931-2003)

Életének 72. évében 2003. június 29-én rövid szenvedés után elhunyt Juhász Béla okleveles földmérő-mérnök, a Miskolci Egyetem Geodéziai és Bányaméréstani Tanszékének volt oktatója. Hozzátartozói, barátai és egykori munkatársai 2003. július 4-én vettek végso búcsút tole a miskolci Deszka Temetoben.

Juhász Béla az egykori Nehézipari Muszaki Egyetemen 1959-ben létrejött Geodéziai és Bányaméréstani Tanszéken az akkori szakmai oktatást megindító tanszéki oktatói csoport tagja volt. 1959-tol, az iparba való 1966-os visszatéréséig, Milasovszky Béla és Hoványi Lehel professzorok irányítása alatt egyetemi adjunktusi munkakörben a geodéziai és bánya-méréstani tárgykörök gyakorlati oktatásában muködött közre.

Számára, a tanszéki és egyetemi kollégákkal kialakított szakmai és baráti kapcsolatok gondozása a tanszékrol történt távozása után is mindvégig fontos maradt, azok ápolására egész élete során nagy gondot fordított.

Béla bátyánkra, volt kollégánkra, a Miskolci Egyetem 2003/2004. tanévének ünnepélyes megnyitóján is fohajtással emlékeztünk meg.

Dr. Havasi István

Nemzetközi Bányamérő Szövetség (ISM) 31. Elnökségi Ülése

2003. december 7-11. között a Miskolci Egyetem Továbbképző Központjában ülésezett a Nemzetközi Bányamérő Szövetség (ISM) Elnöksége. Az elnökségi ülést az OMBKE Bánya-mérő Szakcsoport és az egyetem Műszaki Földtudományi Kara szervezte. A két szervező részéről a szervezési munkát Dr. Barátosi Kálmán /MBH osztályvezető/ és Dr. Havasi István /a Geodéziai és Bányaméréstani Tanszék vezetője/ látta el.

Az ISM Elnökségi ülés fényképes összefoglalója itt megtekinthető.